Hoe het begon

 

Hoe het allemaal is begonnen:

In 1983 hadden Edy en Mia Flohr- Dautzenberg een stuk grond op het oog aan de reeshofdijk/zwartvenseweg. Toen zij er achter kwamen dat er ook nog een huis op stond was de kogel zo door de kerk. Het huisje bleek een oud spoorwachtershuisje te zijn ook wel blokpost genoemd en word momenteel bewoond door de oudste zoon Geert die samen met zijn partner Angelique het bedrijf runt. Het bedrijf is in 1985 als geitenhouderij begonnen en al snel stonden er meer dan 180 melkgeiten op de grote weide die ‘s-oçhtends en ‘s-avonds gemolken moesten worden. Allereerst leverden zij de melk aan de coöperatie maar toen de melkprijs in ’87 in elkaar stortte, moesten ze toch iets anders gaan bedenken om de melk te verwerken. In het kleine huisje zijn ze aan de slag gegaan met het bereiden van kaas en ijs dat met de bakfiets verkocht werd in de wijk. Het waren mooie maar ook zware tijden.

Met de bouw van de reeshof kwam ook de behoefte aan recreatie, dus zo ondernemend als ze waren werd er een schaftkeet omgebouwd tot verkoopwagen (zie foto) met een klein terrasje en speeltuintje erbij.  De Zeven Geitjes was geboren. In 1990 is de eerste steen van het huidige gebouw gelegd en door de jaren heen is er veel aan gesleuteld om het te krijgen zoals het nu is. Natuurlijk hebben we nog meer dan genoeg toekomstdromen en zijn we daar druk mee bezig. Zoals reeds al vermeld wordt het bedrijf momenteel door Geert en Angelique gerund, Geert is al vanaf jongs af aan druk in de weer op de zaak, hij heeft alles zelf gebouwd of aan mee gebouwd in de beginfase.

De Zeven Geitjes heeft een karateristieke uitstraling met een Brabants, bourgondisch karakter. Wij proberen in alles wat wij doen onze eigen identiteit te behouden. U zult het meteen herkennen als u een bezoekje brengt. Geen schreewerige klimtoestellen en ballenbakken maar een speeltuin waar kinderen nog kind kunnen zijn en ruimte overblijft om hun fantasie te prikkelen.  Hopelijk mogen wij u eens verwelkomen in ons bedrijf.

Geert Aarts en Angelique van Vrede.

Kijk op onze Facebookpagina voor sfeerfoto’s en filmpjes!